Handige tips

Wij geven u hier een aantal tips hoe u uw barbecue, gourmet of wok nog gezelliger, smakelijker en veiliger kunt maken.

Gourmet tips

Veiligheid

Het klinkt misschien raar, maar gourmetten is niet ongevaarlijk. Bovendien zijn brandwonden zo opgelopen. Houd daarom een aantal vanzelfsprekende regels in acht:

  • Let op kleine kinderen wanneer deze in de buurt zijn.
  • Zorg voor een stabiele vaste ondergrond voor het gourmetstel.
  • Gooi nooit brandbare stoffen over een heet gourmetstel.
  • Beperk het alcohol gebruik.
  • Zorg eventueel voor blusmiddelen in de buurt (emmer zand).
  • Zorg dat men niet over het gourmet stel heen hoeft te reiken om iets lekkers te pakken .
  • Zorg ervoor dat eventueel bedrading niet in een looppad ligt of hangt.

Rauw vlees

Gebruik apart bestek en borden voor rauw vlees. Rauw vlees bevat immers bacteriën, die door verhitting onschadelijk worden gemaakt. Houd het rauwe vlees daarom apart van het gebakken vlees. Voor vlees wat iets langer moet bakken is het misschien verstandig om het tijdens het bakken af en toe met een klein beetje olie in te smeren.

Lekker toetje bij het gourmetten

Pak een bak roomijs uit de vriezer voordat u begint. Pel een banaan tot de schil er bijna af is en leg hem op een bord neer. Zorg dat de schil een beetje over het bord hangt. Sprenkel de banaan met een likeur(bijvoorbeeld Pêche, Cointreau of Benedictine). Maak een brede snee in de banaan en doe met een lepel wat ijs in de banaan, spuit er vervolgens wat slagroom op. Strooi over het gehele bord wat chocolade of fruithagel en serveer het met chocoladesaus. Eet smakelijk!