Handige tips

Wij geven u hier een aantal tips hoe u uw barbecue, gourmet of wok nog gezelliger, smakelijker en veiliger kunt maken.

Wok tips

Veiligheid

Wokken lijkt ongevaarlijk, maar brandwonden zijn zo opgelopen en ongelukken zitten in een klein hoekje. Neem daarom de volgende vanzelfsprekende regels in acht:

  • Let op kleine kinderen wanneer deze in de buurt zijn.
  • Zorg voor een stabiele vaste ondergrond voor de wok.
  • Gooi nooit brandbare stoffen over een hete wok.
  • Beperk het alcohol gebruik.
  • Zorg eventueel voor blusmiddelen in de buurt (emmer zand).
  • Zorg ervoor dat men niet over de wok hoeft te reiken wanneer men iets lekkers wil pakken.
  • Vul nooit brandbarepasta bij wanneer het oude nog brand.

Rauw vlees

Gebruik apart bestek en borden voor rauw vlees. Rauw vlees bevat immers bacteriën, die door verhitting onschadelijk worden gemaakt. Houd het rauwe vlees daarom apart van het geroosterde vlees. Voor vlees wat iets langer moet bakken is het misschien verstandig om het tijdens het bakken af en toe met een klein beetje olie in te smeren.

Het wokken

Gooi tijdens het wokken niet teveel in de pan, het bakt lekkerder en fijner wanneer de hoeveelheden per keer worden beperkt.